Cum ne ajută masajul?

Masajul este o terapie non-invazivă şi cu risc foarte scăzut pentru majoritatea oamenilor.

În plus, faţă de beneficiile fizice, anumite tipuri de masaj s-au dovedit că ajută psihic şi emoţional, datorită endorfinelor pe care organismul le produce în timpul relaxării din timpul masajului.

Iată principalele 3 beneficii pe care masajul, practicat constant, le aduce organismului:

  • Reducerea durerilor – masajul este o metodă de reducere a durerilor cu rezultate dovedite științific, în special a durerilor cauzate de probleme musculare sau articulare.  Postura incorectă la birou sau în faţa calculatorului, stresul și sedentarismul sunt principalele cauze ale apariţiei durerilor de spate.

Dacă suferi de dureri, îți recomandăm să alegi Deep Tissue Massage care acționează în profunzimea musculară, înglobând mișcări similare masajului suedez, dar mai profunde și mai intense. Presiunea mai amplă folosită va elibera în profunzime mușchii în tensiune, va elimina contracturile și disconfortul pe care le simți.

  • Întărirea sistemului imunitar  - masajul activează circulația sanguină și limfatică, ajută organismul în amplul proces de detoxifiere și contribuie la creșterea numărului de celule care luptă împotriva bacteriilor și a virusurilor. Combinat cu sesiunile de saună uscată și fântână de gheață, poate constitui o formă eficientă de pregătire a organismului pentru sezonul rece sau pentru venirea primăverii.
  • Îmbunătățirea stării de spirit -  Masajul ne aduce o stare de bine, de confort mental și o liniștire a sufletului, iar motivul acestei stări de fericire post masaj este eliberarea de endorfine. Endorfinele sunt substanțe produse de creier și au rolul de a ne ajuta să supraviețuim vieții stresante de zi cu zi. Masajul declanșează  eliberarea unei cascade de endorfine în sânge de care profită întregul corp:  durerile musculare se atenuează, starea de oboseală dispare, corpul se simte rejuvenat și mintea eliberată de stres.
09 mai 2017
Înapoi la blog Unirea Spa Iasi - masaje, piscina, fitness, sauna, terapii
Înscrie-te la Newsletter


*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing